Bronnen
(1) Voedingscentrum ‘Diagnostisch onderzoek door diëtisten bij vermeende voedselovergevoeligheid’ 2002
(2) Gao ‘Localization of candidate allergen genes on the apple genome and their putative allergenicity’, juni 2005. http://www2.wau.nl/pers/05/052wu.html
(3) Tabel kruisreacties Stichting Voedselallergie.
http://www.nationale-allergiesite.nl/pdf/kruistabel.pdf
(4) Bolhaar, S.T.H.P. vanuit UMC Utrecht,
‘Fruitallergie: from sensitization and symptoms to prevention and treatment, 2004’ http://igitur-archive.library.uu.nl/dissertations/2005-0119-121634/full.pdf
(5) Dubois, Prof. Dr. A.E.J. en Vlieg-Boerstra, B.J, research diëtiste, ‘Onderzoek naar de (hypo)allergene eigenschappen van Ŝantana, Intern Onderzoeksrapport.’ Universitair Medisch Centrum Groningen, juli 2005
(6) Maas, van der R. ‘Ŝantana uitkomst voor mensen met appelallergie’ http://www.syscope.nl/upload/project_alinea_2206.doc
(7) Knulst, dr. A. allergoloog UMC Utrecht